Hoppa till innehåll

Höstträff med TUT den 28 november 2012

Höstens träff blev en riktig vinterträff, eftersom den första snön behagade komma och ställa till det i trafiken. Trots detta så klarade alla att ta sig till Helena i Askersund, där hon och Ulf stod som värdar med glöggen serverad.

Helenas hus präglas av musik och gamla saker. Här finns många instrument, det senaste inköptes på Kreta i höstas. Det är en meagladis i lönnträ, ett vackert instrument som mest liknar en liten bozzoki.

Helena är uppvuxen på gården Björnfall i Mariedamm. Hon blev den sista av sju generationer som bodde och drev gården tillsammans med Gunder och deras tvillingar. När tvillingarna skulle börja i högstadiet flyttade de till stan och nu härbärgerar Helena en hel del släktklenoder i den rymliga villan.

Alla var närvarande denna dag utom Monica Daneklev, som fått förhinder i sista stund. Dagens höjdpunkt, förutom de goda smörgåsarna, var invigningen av en ny medlem, nr 16. Det är Kurt Tina, som nu träder in i sällskapet och dessutom åtar sig att ta hand om vår hemsida.

Ett litet tal var han värd efter alla år som trogen klassföreståndarkompis. Åtta klasser i rad har han och jag följt och formaterat, korvstoppat, multiplicerat och manipulerat.

Eftermiddagen gick fort. Det var trivsamt att bara sitta och prata och utbyta gamla skolminnen såväl som färska reseminnen.

Nästa möte blir ett vårmöte i Askersund hos Bellanders.

En vecka efter vår träff hos Helena nåddes vi av beskedet att Birgitta avlidit. Overkligt! Hon var med oss den dagen, frisk och alldeles som vanligt och hade just firat sin 71:a födelsedag och nu helt plötsligt, mitt i verksamma livet är hon borta. Vi kommer att sakna henne i alla sammanhang där hon funnits med och vi kommer att sakna henne  privat som en varm och god vän. Tankarna går också till sonen Markus och de tre barnen, som farmor betydde så mycket för.

Gun Bellander