Hoppa till innehåll

TUT 26 mars 2018 i Askersund

Måndagen den 26 mars 2018 träffades vi i foajén till Sjöängen i Askersund. Vi var Gun, Hans, Bengt, Karin, Ulla, Helena, Ingrid, Ulf, Hasse, Benny, Christina, Britt-Inger och Börje.
Inbjuden var Lennart Tillqvist med 17 år på Transtenskolan på 80-90-talen.
Vi började med en guidad vandring genom den offentliga delen med teater- konsert- och bioavdelning, vidare bakom kulisserna och sedan över till skoldelen. Åsa Karlson öppnade där dörrarna till The Black Box och andra specialsalar såväl som vanliga klassrum. Hon visade på fördelar och även en och annan missräkning med det storskaliga bygget. Till exempel så inbjuder inte innergården till uteaktiviteter, så eleverna blir hängande inomhus i korridorer och allmänna utrymmen. Nu har man flyttat några aktivitetsskapande objekt utomhus till sjösidan. Där finns stora gräsmattor och en fin miljö med utsikt mot Stjernsund.
Efter rundvandringen samlades vi i matsalen för att fika. Vi tackade Åsa med en tulpanbukett.Den hemlige gästen hade presenterat sig som Ingvar Öhrn. Igenkänd av många sedan sina 10 år på Transten, numera pensionär och föreläsare på tema Förintelsen och Ortnamnshembygdsforskning. Vi fick vara med om genrepet på Gårdar i Hallsberg, som är ny rubrik inför hans turnéprogram till våren. Ingvar är en driven föreläsare, som väljer ämnen som fångar åhöraren. Han blandar vetenskap och personliga upplevelser och bilder på ett lättsamt sätt. Han tackades med en tulpanbukett och ett Hallsbergståg.

Som avslutning diskuterade vi kommande möte och lämpliga kandidater för en inbjudan till hösten. Hasse och Rolf tar hand om höstmötet. Ulla tar kontakt med Maria Nilsson för beställning av diplom till Lennart Tillqvist medlem nr 23 och Mari Sahlin medlem nr 24 och ett diplom till Rolf ( nr 14), som hittills bara har haft ett ”halvt” medlemskap.

 

Lennart Tillqvist avrundade med att erkänna att han kände sig hemma i vårt sällskap och att han trodde att gemenskapskänslan kunde bero på att de flesta av oss startade vår lärarbana på Transtenskolan och utvecklade ett gott kamratskap, som gav stöd och trygghet i jobbet.. och ”Oj så mycket roligt vi har haft.” Fint och klokt sagt.

Bengt fotade och Gun skrev.