Hoppa till innehåll

TUT-träff i Olshammar 2016-10-17

Det var kulen höst när vi i TUT träffades måndagen den 17 oktober i Olshammar.
Först samlades vi i Birgittakyrkan, upplyst av några levande ljus. Kyrkan uppfördes redan år 1620 och har delar av inredningen kvar från 1700-talet. Ur ”skumrasket” dök så den hemliga gästen upp i skepnad av Den Heliga Birgitta. Hon gav oss en suverän föreställning där hon summerade sitt liv. Anknytningen till Olshammar var att hennes man, Ulf Gudmunsson, ägde Olshammarsgården någon gång på 1300-talet. Där finns också den sten hon steg på, när hon satt av sin häst på färden söderut. Och vem dolde sig bakom masken om inte vår före detta kollega Mia Axinge! Det blev en riktig överraskning för många.

Efter detta gick vi fikasugna in på Olshammarsgården där det var trevligt dukat för oss. Vi umgicks kring kaffet och mackan och stämningen och pratet steg högre och högre. Det märks att vi har mycket att ventilera med varandra och det är roligt att vi kan ha utbyte av TUT-träffarna.

Nästa träff blir någon gång i vår och den ansvarar ”nykomlingarna” Börje och Bibbi för.

På återseende då!
Helena

Bra motiv och multifel bakom kameran är ingen bra kombination. Trots mycket knäppande blev bara ett fåtal bilder användbara. /Kurt