Hoppa till innehåll

TUT i hembygdsparken i Askersund 28 maj 2013

Det var dags för vårträff, som blev en sommarträff. Bellanders stod som värdar, så då var mötesplatsen i Askersund.  Tisdagen den 28 maj träffades vi på eftermiddagen vid hembygdsgården. Där klämde vi in oss mellan busslasterna med andra pensionärer, för att få fika i Klockargården. Det var ost och skinkmackor eller rabarberpaj som gällde. Vi satt utomhus i  konvaljedoft och  22 grader.

Alla var närvarande, vilket betyder  att vi efter Birgittas tragiska bortgång, är 15 medlemmar. Enligt sonderingar har vi fyra på kö till nästa säsong. Britt-Marie, Börje, Ragge och Ingrid. Framtiden får utvisa, när och i vilken ordning de ska få sina diplom.

Vi kunde glädja oss åt att skolmuseet visade väldigt gamla föremål, som användes långt före vår skoltid … I alla fall nåfgra enstaka bänkar och planscher.

Alla små stugor var öppna så vi kunde titta in. Örtagården påtades det i inför tillväxten av kryddörter. Utsikten från berget vid lusthuset beundrades och det blev tillfälle till många intressanta pratstunder i olika grupperingar. Naturligtvis kom det en kort regnskur

(Om man vill veta mer om Askersunds hembygdsgård så finns det en hemsida:
www.hembygd.se/norra-vattersbygden
 )

Höstens träff ansvarar Kurt och Rolf för, kanske blir det någon gång i november, innan halkan.

Nu är det juni som gäller och vi kramades och önskade varandra en fin sommar.

Gun